Smaaq kaas

Op de planken liggen onze kazen van jong tot brokkel royaal gepresenteerd.
Wij verkopen met trots kaas met SMAAQ.

SmaaQ kaas wordt gemaakt van melk van koeien die in de weide grazen, zodra de natuur dat toelaat. Dit levert gezonde melk op met extra onverzadigde vetten. Omdat er geen extra zout wordt toegevoegd is SmaaQ kaas 20% minder zout dan andere Goudse kazen. SmaaQ kaas, dat is gezond genieten!

In 2001 werd CONOKaasmakers onderscheiden met het predicaat Hofleverancier. Deze onderscheiding wordt alleen verleend aan bedrijven van ten minste honderd jaar oud en met een zeer goede reputatie. Er wordt gekeken naar de kwaliteit, solidariteit en de continuïteit van het bedrijf. Met SmaaQ kaas bent u er dus van verzekerd dat u een stuk vakmanschap in handen heeft.

Boerenkaas

Naast onze SMAAQ kazen verkopen wij natuurlijk een prachtig assortiment Boerenkaas,  waaronder Stolwijkers met twee keer in het jaar de Boeren Jumbo, een kaas van 90 kilo.

Boerenkaas wordt met de hand gemaakt van rauwe melk. Hierdoor blijven alle smaakstoffen volop aanwezig in de kaas. Boerenkaas heeft een originele smaak, omdat onder andere de grondsoort, gras en het voer van de koeien invloed hebben op de smaak.

Er zijn een aantal voorwaarden waar een kaas aan moet voldoen alvorens het boerenkaas genoemd mag worden:

  • Boerenkaas wordt bereid uit rauwe melk
  • De melk moet van eigen veestapel komen en de producerende boer mag maximaal één keer de totale hoeveelheid melk bijkopen.
boeren kaaskeuring

Geitenkaas

Een groeiende groep binnen het kaasassortiment is de Hollandse Geitenkaas.

Hollandse geitenkaas is uniek door zijn milde smaak en de bereiding overeenkomstig het eeuwenoude bereidingsproces van Goudse kaas. De kaas wordt bereid uit melk afkomstig van kleinschalige geitenhouders met oog voor dierenwelzijn en natuur.

Geitenkaas bevat minder cholesterol en meer vitaminen en mineralen dan koeienkaas. Daarnaast kan geitenkaas voordelen bieden voor diegenen die kaas gemaakt van koemelk moeilijk kunnen verdragen.

Er zijn veel smaken (van jong tot oud): naturel, fenegriek, kruiden etc.

Specialiteiten

Binnen deze assortimentsgroep vallen alle kazen met een bijzonder tintje.

Het zijn vaak kazen met bepaalde kruiden of kazen die op een speciale manier zijn gemaakt of gerijpt of uit een bepaalde streek afkomstig zijn. Een voorbeeld hiervan is Bunkerkaas en Mannenkaas. Iedere maand is er wel iets nieuws te beleven.

Deze maand staat de rode Pesto kaas in de schijnwerpers.

Delen: